route
info@ppveerkracht.nl
 

Psychologenpraktijk Veerkracht

De Pionier, Grebbeberglaan 15 

3527 VX Utrecht

+31 6 19 94 60 26 / +31 6 15337309

 
 

Contact en Aanmelden

Verstuur

Beste ,

Hartelijk dank voor je bericht. Er zal zo spoedig mogelijk contact worden opgenomen.

Hartelijke groet,
Psychologenpraktijk Veerkracht

 
 

Telefonisch Contact


Moniek Schotanus:


 

Willemijn Schep:
 

Cognitieve gedragstherapie

Cognitie is een andere woord voor gedachte. In de cognitieve gedragstherapie wordt gekeken naar de samenhang tussen gedachten, gevoel en gedrag.

Het uitgangspunt is dat niet zozeer de gebeurtenissen die we meemaken direct ons gevoel en gedrag beïnvloeden, maar dat de interpretaties daarvan dat doen, dus de gedachten die we vormen over deze gebeurtenissen.

Anderzijds kan ons gedrag ook bepaalde problemen in stand houden of verergeren. Bijvoorbeeld als iemand bang is voor bepaalde situaties, zal diegene die situaties misschien het liefst uit de weg gaan. Hierdoor worden de problemen niet opgelost, maar juist in stand gehouden of zelfs verergerd.

Met behulp van cognitieve gedragstherapie zullen we samen gaan onderzoeken welke gedachten een rol spelen bij de nare gevoelens of het problematisch gedrag. We gaan kijken of we eventuele niet helpende patronen kunnen veranderen.

Cognitieve gedragstherapie is bewezen effectief bij uiteenlopende problematiek en er worden dan ook, afhankelijk van je problemen en hulpvraag, veel elementen uit deze therapie in de behandelingen gebruikt.

Voor meer informatie over cognitieve gedragstherapie zie: Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie

 

Psychologenpraktijk Veerkracht

Grebbeberglaan 15

3527 VX Utrecht

route
  info@ppveerkracht.nl
Moniek
06 19 94 60 26