route
info@ppveerkracht.nl
 

Psychologenpraktijk Veerkracht

Kanaalweg 16G

3526 KL Utrecht

+31 6 19 94 60 26

 
 

Contact en Aanmelden

Verstuur

Beste ,

Hartelijk dank voor je bericht. Er zal zo spoedig mogelijk contact worden opgenomen.

Hartelijke groet,
Psychologenpraktijk Veerkracht

 
 

Telefonisch Contact


Moniek Schotanus:


 

Willemijn Schep:
 

Rationeel Emotieve Therapie (RET)

Rationeel-emotieve therapie (RET) is een vorm van psychotherapie waarbij zowel het verstand als het gevoel een belangrijke rol spelen. RET is een vorm van cognitieve gedragstherapie (CGT). Het zijn niet de problemen zelf die het ons zo moeilijk maken, maar de manier waarop we tegen deze problemen aankijken. Problemen ontstaan vooral door de manier waarop we aankijken tegen de gebeurtenissen die ons overkomen.

Bij de theorie van RET wordt gebruikgemaakt van de letters ABC. A staat voor aanleiding (oorzaak); B staat voor de bril waardoor je kijkt (overtuiging); C staat voor consequentie (het gevolg) (Engels: Activating event; Belief; Consequence).

De kern van de RET komt erop neer dat niet de aanleiding de oorzaak is van de consequentie/ het gevolg, maar de overtuiging/ de bril waardoor je kijkt.

Oftewel: het zijn niet de gebeurtenissen (A) in je leven die bepalen hoe je je voelt (C) maar de manier waarop je tegen die gebeurtenissen aankijkt (of: de manier waarop je jezelf van het belang van die gebeurtenissen overtuigt) (B).

 

Psychologenpraktijk Veerkracht

Kanaalweg 16G

3526 KL Utrecht

route
  info@ppveerkracht.nl
Moniek
06 19 94 60 26