route
info@ppveerkracht.nl
 

Psychologenpraktijk Veerkracht

De Pionier, Grebbeberglaan 15 

3527 VX Utrecht

+31 6 19 94 60 26 / +31 6 15337309

 
 

Contact en Aanmelden

Verstuur

Beste ,

Hartelijk dank voor je bericht. Er zal zo spoedig mogelijk contact worden opgenomen.

Hartelijke groet,
Psychologenpraktijk Veerkracht

 
 

Telefonisch Contact


Moniek Schotanus:


 

Willemijn Schep:
 

Mindfulness

Mindfulness betekent met volledige aandacht aanwezig zijn bij de huidige ervaring met een open, niet-oordelende houding.

Onze aandacht wordt gedurende de dag getrokken door allerlei prikkels, zoals dingen die we zien of horen, onze gedachten, het maken van plannen, zorgen, pijn enz. Ook zijn we veelal iets aan het ‘doen’; doelen behalen, lijstjes aan het afwerken, aan verwachtingen proberen te voldoen. We leven vaak op de ‘automatische piloot’. Naast dat we veel bereiken, kan het ook veel onrust en spanning geven en genieten we soms niet of weinig van het huidige moment. We zijn ons vaak ook niet bewust van onze automatische reacties en gedachtepatronen.

Met mindfulness kan bereikt worden dat men bewuster in het moment leeft en daarvan geniet. Ook leer je beter omgaan met onprettige ervaringen, moeilijke gedachten en gevoelens door deze toe te laten met een open, niet (ver)oordelende houding. Hierdoor kan mindfulness preventief werken voor depressie, angst of paniekklachten.

Moniek Schotanus geeft tevens mindfulness trainingen. Meer informatie hierover is te vinden op http://mindfulnessutrechtwest.nl/

 

Psychologenpraktijk Veerkracht

Grebbeberglaan 15

3527 VX Utrecht

route
  info@ppveerkracht.nl
Moniek
06 19 94 60 26